Reiki is Japans voor ‘Universele Levensenergie.’ Ook is het de naam van een heel simpele en praktische methode, waarbij ik deze kosmische energie doorgeef via mijn handen.

Het is een helende energie die via de handen stroomt door alles wat leeft en het is altijd beschikbaar. Via mijn handen stroomt het door het lichaam en het geeft een heel ontspannend gevoel. Het werkt dus op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied. Door regelmatig met deze inspirerende energie te werken voelt men zich zowel lichamelijk als geestelijk beter in balans. 

WAT IS REIKI

Reikido sensei Mikao Usui

Handoplegging is eigenlijk al zo oud als de mensheid. De Japanse monnik dr. Mikao Usui herontdekte het gebruik van de Universele Levensenergie rond 1900. 
Halverwege de jaren tachtig werden er ReikiMasters in Nederland volgens deze methode opgeleid en inmiddels zijn er in Nederland velen die deze werkwijze gebruiken.


Men begint vaak met de cursus Reiki in de eerste graad, dan volgt de tweede graad, gevolgd door de Master. Ook is er de Japanse methode, waarmee de ReikiMaster helemaal op intuitie de behandeling uitvoert. Hoe langer men met deze mooie energie werkt, hoe meer men zich ontwikkelt en hoe natuurlijker het aanvoelt om deze energiebron voor alles te gebruiken.

WAT KAN REIKI VOOR U BETEKENEN

Reiki kan gebruikt worden als u gewoon behoefte heeft aan ontspanning. Het tijdperk waarin we nu leven is gevuld met prikkels, spanningen en stress. Een reikibehandeling is dan echt een momentje voor jezelf en men is altijd weer verbaasd na een eerste keer hoe goed het voelt om een uurtje niets te hoeven. 

Als er lichamelijke klachten zijn kan de stromende energie helpen om sneller te genezen, het lichaam pakt de energie op en stuurt het naar de plekken die meer energie nodig hebben.
Een botbreuk zal sneller helen, spanning in de spieren zal sneller oplossen, de algehele conditie van het lichaam gaat langzaam omhoog.
Ook na een chemobehandeling kan de ontgiftende werking van de Reiki-energie goed werk doen. Uiteraard dient u alle reguliere behandelingen te blijven volgen, maar qua fitheid en levensenergie kan Reiki het ziekteproces ondersteunen. 

Bij geestelijke vermoeidheid of een „gevoel van niet lekker in mijn vel”, kan Reiki u de juiste keuzes laten maken. Vaak zie ik bij mensen, nadat ze een aantal behandelingen hebben gehad dat alles er weer wat positiever uitziet, ze fitter worden en dat het dagelijkse leven ze weer wat gemakkelijker afgaat. Of dat nu na een ziekte is, of moeilijkheden op het werk, het verlies van een partner, dat kan voor eenieder anders zijn.

U moet zich echter wel realiseren dat Reiki een heel plezierige aanvulling is in een ziekteproces, maar nooit een vervanging is voor een bezoek aan huisarts of specialist.

DE BEHANDELING

Als u een afspraak heeft gemaakt dan maken we eerst even kennis en dan neemt u plaats op de behandeltafel. 
De behandeling zelf begint altijd bij het hoofd. Door middel van verschillende handposities werk ik van boven naar beneden. Soms zal het nodig zijn dat mijn handen ergens iets langer blijven of zelfs even terug moeten naar een „koude plek” op het lichaam. Ik gebruik de Japanse methode en doe alles op gevoel. U hoeft niets te zeggen over lichamelijke klachten, ik kom het vanzelf wel tegen. De energie zal zich door uw lichaam verplaatsen. Dat kunt u voelen aan de verschillende graden van warmte van mijn handen, beetje tintelingen of een soort speldeprikjes als de energie ruimte maakt om door te stromen. Het is absoluut geen onaangenaam gevoel. Uw lichaam geeft aan wat het nodig heeft, en dat is voor iedereen anders.

VEEL GESTELDE VRAGEN

  1. Moet ik mijn kleding uit?
    Nee, dat hoeft niet. Uw kunt (behalve uw schoenen) gewoon uw kleding aanhouden, de energie gaat overal doorheen. 
    Het eerste gedeelte van de behandeling ligt u op uw rug, het tweede gedeelte op uw buik of zij. Het is dan wel fijn om niet gehinderd te worden door een broekriem die knelt of een bril die afglijdt.
  2. Hoe lang duurt het?
    Ongeveer een uur, dus samen met het gesprekje vooraf en even tot jezelf komen daarna, zeg maar anderhalf uur. 
  3. Doet het pijn?
    Nee, het doet geen pijn, de meeste mensen reageren wel met een tintelend gevoel, of voelen de energie naar beneden stromen, bijvoorbeeld naar de vingertoppen als er schouderklachten zijn, die tintelingen betekenen dat er opgeruimd wordt. Dus, dan even bewegen met de vingers en het gevoel gaat weg.
  4. Wat kost een behandeling?
    De prijs van een volledige behandeling is € 55,-
    Komt u voor een korte herhaalsessie, bijvoorbeeld alleen even de knie na blessure, of enkelgewricht na beenbreuk, dan kan dat in drie kwartier en dan is de prijs € 40,-. Samen met de oefeningen die u wellicht moet doen van uw fysiotherapeut krijgt u dan een zo goed mogelijke genezing.
  5. Is een reikibehandeling ook geschikt voor kinderen?
    Een reikibehandeling duurt voor kinderen iets korter dan voor een volwassene. De sessie verloopt vaak vrolijk en spontaan en het kind wordt heerlijk ontspannen en zit na een klein aantal behandelingen vrij snel weer lekker in zijn/haar vel. Ook heel jonge kinderen knappen snel op en zitten lekker bij vader of moeder op schoot tijdens de behandeling. Bij slaapproblemen, stressgevoelens, druk vanuit school en/of vriendjes, zwakke immuniteit met constant ziek/verkouden enz enz.

    De behandeling voor een kind tot 12 jaar kost € 40,- euro.

Ik raad u aan om met een volledige behandeling te beginnen, want lichamelijke klachten hebben soms een andere oorsprong.